Frankia Club wordt echte vereniging

De in oktober 2022 opgerichte Frankia Camper Club Nederland maakt concrete stappen op het verenigingspad. De eerste fase van de website is af en het eerste ledenweekend is volgeboekt.

Gras

De club startte in maart 2022 als een appgroep die al snel bijna 150 deelnemers aantikte. “Dat loopt natuurlijk volledig uit de klauwen, zo’n grote groep”, zegt de nieuwbakken voorzitter Albert van de Molengraaf over de telefoon vanuit Benidorm. “Waar de een nuttige technische tips wil delen, wil de ander gezellig babbelen over weer een uitstapje met de eigen Frankia-camper.” Na een dik half jaar werd tijdens een gezamenlijk Frankia-weekend in Overijssel besloten de appgroep om te zetten in een vereniging met een bestuur van vijf bestuursleden en vooralsnog dertig leden.

Frankia-campers zijn degelijke, functionele campers met veel goeddoordachte handigheidjes, aldus Albert van de Molengraaf. Hij schat dat er zo’n 700 tot 800 rondrijden in Nederland, dus de club kan zeker nog groeien. De club komt twee keer per jaar bij elkaar voor een ledenweekend en in het vat zitten technische weekenden, een fabrieksbezichtiging en korte trips. “Maar geen lange camperreizen hoor”, zegt Albert, “daar hebben we de NKC voor.” Ook komen er een forum op de website, een vraag-en-aanbodrubriek en uitwisselingspagina’s voor technische en andere tips.

Meer weten, ook over lidmaatschap? Kijk op de website van de Frankia Camper Club Nederland.