LMC Innovan 590, een buscamper met wangen

De LMC Innovan 590 op de Ford Transit is nog geen jaar op de weg en krijgt nu al een modelupdate. De buscamper heeft binnenkort namelijk een dwarsbed met een lengte van maar liefst 202 cm.

 

FORD Innovan Schlaferweiterung Freisteller Von Vorne 4C (1)

Het model van 2022 heeft nog een bed met een lengte van 190 cm, wat voor lange camperaars natuurlijk wat aan de krappe kant is. Dit ‘korte’ bed heeft alles te maken met de keuze van de Erwin Hymer Groep, waar LMC onderdeel van uitmaakt, om begin 2022 voor een aantal modellen over te stappen van de brede Fiat Ducato naar de iets smallere Ford Transit.

LMC besloot vanwege dat bed om nog wat aan de Innovan 590 te sleutelen. Het resultaat is dat de buscamper, die nog net de 6 meter niet aantikt, nu uitgerust is met ‘wangen’ aan de zijkanten. Deze uitstulpingen bieden precies genoeg ruimte voor een dwarsbed met afmetingen van 148 bij 202 cm. De lattenbodem is deels opzij te klappen, waardoor ruimte ontstaat om onderweg fietsen mee te nemen. Ondanks de wangen blijven de buitenmaten van de buscamper gelijk. Net als alle andere Ford Transit buscampers beschikt de Innovan over een comfortabele stahoogte van 208 cm.

 

De LMC Innovan 590 is binnenkort te koop vanaf 72.000 euro.