Camperbus ABT XNH: kost wat, maar dan heb je ook wat

In mei 2023 komt de camperbus ABT XNH op de markt, op basis van de Volkswagen T6.1 en geproduceerd door het Duitse familiebedrijf ABT.

ABT XNH Camper (16) (1)

De ABT XNH is de eerste camper van ABT, dat vooral bekend is van het cartunen van wagens uit de Volkswagen-groep. XNH is kort voor ‘Explore New Horizons’, de pay-off van deze camperbus. De ABT XNH is met zijn lengte van 530 centimeter 40 centimeter langer dan die andere camperbus van Volkswagen, de California. Er is veel aandacht besteed aan het design van de buiten- en binnenkant van de ascotgrijze bus, maar ook de inrichting is goed doordacht en het autogedeelte is zeer compleet.

 

Zelfvoorzienend reizen

Het bovenbed meet 201 bij 106 centimeter en de driezitsbank kan neergeklapt een bed van 200 bij 130 centimeter vormen. De bank heeft drie autogordels en twee Isofix-aansluitingen; dat betekent dat wanneer de XNH als dagelijkse auto gebruikt wordt, er dus vijf personen in passen. Zelfvoorzienend reizen kan dankzij het LPS II 3012-powerstation met een LiFePO4-accu en het zonnepaneel op het dak.

De ABT XNH is vanaf mei 2023 te koop vanaf 158.900 euro.