Twaalf nieuwe camperplaatsen

Er zijn in Nederland afgelopen maand zeven nieuwe camperplaatsen bij gekomen, in België werden er vijf geopend. De camperplaats in Sas van Gent is vernieuwd.

Een van de nieuwe locaties is camperplaats Bij Frans in De Glind, in de gemeente Barneveld, bij een melkveebedrijf met zeventig koeien. De locatie ging op zaterdag 30 april van start en telt 24 half verharde plaatsen rond een grasveld. Er zijn basisvoorzieningen aanwezig, zoals water en stroom, maar er is geen sanitairgebouw. Weiland, bos, vennetjes en poelen kenmerken het landschap in de omgeving.

Ook nieuw in camperplaats Hoek bij Sint-Michielsgestel, die op zaterdag 2 april de poort opende. De locatie heeft alle voorzieningen, inclusief sanitair en wifi en bij het boerenbedrijf  is ruimte voor tien campers. Naar het dorp is het tien minuten fietsen.

Camperplaats ’t Eiland in Sas van Gent heeft nieuwe eigenaren en die hebben de locatie op de schop genomen en ‘m op donderdag 28 april weer geopend. De locatie heeft nu de basisvoorzieningen, inclusief wifi, maar is niet langer gratis. Vanuit de camper kun je zicht hebben op het scheepvaartverkeer in het Kanaal Gent Terneuzen. Naar het centrum van het stadje is het een halve kilometer lopen.

Een overzicht van de dertien nieuwe of vernieuwde camperplaatsen is te vinden op de website van de NKC.