NKC-erelid Wim de Wolf overleden

Na een periode van ziekte is erelid Wim de Wolf van de NKC afgelopen dinsdag overleden. Dat heeft zijn familie laten weten. De Wolf was als vrijwilliger de man achter Campercontact en heeft de afgelopen zestien jaar ook enorm veel voor de NKC en camperend Nederland betekend, met steun van zijn echtgenote Joke. In 2016 heeft de NKC hem het erelidmaatschap toegekend, Joke de Wolf ontving in 2019 de zilveren speld van de NKC.

Wim de Wolf begon zijn vrijwilligersloopbaan bij de NKC als projectleider van de projectgroep camperplaatsontwikkeling. In die functie spande hij zich vooral in voor het ontwikkelen van overnachtingslocaties, maar een van zijn grootste wapenfeiten is dat hij bleef aandringen op de aankoop van Campercontact. Dat gebeurde in 2008. Het huidige succes van de website en de app bewijst dat hij een vooruitziende blik had. Ook heeft hij zich ingezet voor het verder ontwikkelen van de site en de app: zo verschenen ze op zijn aandringen in zes talen.

Verder was hij moderator en later beheerder van Campercontact, adviseur van het Projectbureau Camperplaatsen, initiator van een netwerk van veertig camperplaatsen in de Achterhoek en van zestien in Rivierenland, beursvrijwilliger, veiligheidsadviseur en actief bij tal van activiteiten van de NKC. En bovenal was hij een van de grootste ambassadeurs van de NKC. “Op reizen en tijdens het overwinteren had hij altijd flyers, stickers en NKC Campergidsen paraat”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Niet voor niets had hij de bijnaam mister NKC. Veel van ons, medewerkers en vrijwilligers, werkten graag samen met Wim en Joke. We gaan hem enorm missen.” 

Wim de Wolf is 74 jaar oud geworden.