Nieuwe Etrusco Van: smalle halfintegraal op Ford Transit

Het verlaagde Ford Transit-chassis dient als basis voor de Etrusco Van. Deze smalle halfintegraal is er in twee modellen: de 5,99 meter lange V 5.9 DF en de V 6.6 SF van 6,71 meter.

De twee nieuwelingen verschillen niet alleen in lengte: ook de indeling is enigszins anders. Zo heeft de V 5.9 DF een dwarsbed van 200 bij 140 centimeter. Zijn grote broer heeft op die plek twee enkele bedden van 194 bij 79 centimeter, dat tot één groot bed is om te toveren. En in het zitgedeelte heeft de V 6.6 SF een extra stoel, waardoor hier plaats is voor vijf personen.

De twee Etrusco Vans zijn verder nagenoeg identiek. Met een breedte van 2,14 meter zijn het allebei smalle halfintegralen. Een heel verschil met de onlangs geïntroduceerde nieuwe halfintegralen van Etrusco, die 2,32 meter breed zijn.

Ruimtebesparend variobad

De Ford Transit is uitgerust met een 2.0 liter EcoBlue-motor van 130 pk en een automatische versnellingsbak. Een 170 pk-motor staat op de optielijst. De Vans hebben een modern uiterlijk. Aan de voorzijde valt de neus op, met een stoere, zwarte grill met zwarte omlijsting.

Beide modellen hebben in het midden een ruimtebesparend variobad. De douchecabine ontstaat door de wand met de wastafel richting het toilet te schuiven. De keuken heeft drie gaspitten en een koel-vriescombinatie.

Wat de wagens gaan kosten, is nog niet bekend.