Frederiek van Ruiten (22) start camperverhuurbedrijf

Met de start van haar camperverhuurbedrijf Van Ruiten Camperverhuur in Roelofarendsveen is Frederiek van Ruiten in korte tijd de derde jonge ondernemer op rij die de camperbranche heeft ontdekt. Sinds half april heeft ze vier buscampers in de verhuur.

Het idee ontstond bij haar thuis aan de keukentafel. “Ik heb altijd al de droom gehad om voor mezelf te beginnen”, aldus Van Ruiten. Inmiddels loopt haar bedrijf zo goed dat ze haar baan heeft opgezegd.

“Weet je wat het is: mensen zijn altijd vrolijk wanneer ze op vakantie gaan. Het is toch super om mensen lekker dat vakantiegevoel te geven”, zegt Van Ruiten. En de aanvragen stromen binnen. “In juli zitten we al helemaal vol. Je merkt toch dat veel mensen niet voor een vliegvakantie gaan. Voor je het weet wordt je vlucht geannuleerd. Dat wil je toch niet!”

Van Ruiten heeft vier nieuwe campers in bezit voor de verhuur. “Ik wil dat alles het doet en niks kapot is, mensen moeten echt een supervakantie hebben met mijn camper.” Van Ruiten denkt zelfs al na over uitbreiden. Ze heeft haar oog al laten vallen op twee Toyata’s Hilux 4x4 met een camper unit erop. “Hiermee kun je echt overal komen en overnachten.”

Van Ruiten heeft haar droombaan gevonden. “Ik vind het nu heel leuk. Zo veel vrolijke mensen. En je merkt ook dat er steeds meer jonge mensen het camperen leuk vinden”, aldus Van Ruiten.  

Groeimarkt

Momenteel zijn er bijna 170 duizend geregistreerde campers in Nederland. Daarvan zijn er zo’n 2.500 in het bezit van verhuurbedrijven. “De vraag naar huurcampers wordt steeds groter. De afgelopen jaren zien we dat de verhuurmarkt flink groeit. Er zijn ook steeds meer camperaars die hun camper particulier verhuren”, aldus marketingmedewerker Carola van Dalen van de NKC.