’t Rooth en Sparrenhof camperlocaties van het jaar 2022

Camperaars hebben Camperplaats ’t Rooth in Limburg en SVR Landschapscamping Sparrenhof in Drenthe gekozen tot Camperlocaties van het jaar 2022. De locaties scoren met een gemiddelde beoordeling van een 4,96 en een 5 uit 5 het hoogst op Campercontact.

Camping SVR Sparrenhof 40158 Winnende Camping NL Beste 1

Camperplaats ’t Rooth

Bezoekers waarderen Camperplaats ’t Rooth vanwege de uitgebreide, goed verzorgde faciliteiten en de gastvrije eigenaren. Ook wordt de rustige en ruimtelijke omgeving vaak als pluspunt genoemd. Eigenaren Bart en Jamie Heuvelmans zijn compleet verrast en erg blij met de onderscheiding. “We zijn afgelopen jaar met veel enthousiasme begonnen aan dit avontuur en dus nieuw in deze sector. Voor ons betekent het dan ook erg veel dat we gewonnen hebben. Iedere mooie review was een compliment op zich. En dit is de kers op de taart.” Ze verheugen zich op nog veel meer mooie seizoenen.

SVR Landschapscamping Sparrenhof

Gasten hebben SVR Landschapscamping de Sparrenhof beoordeeld met een maximale score van vijf sterren. De camping biedt royale, groene camperplekken en is voor vele bezoekers de ideale uitvalsbasis om te wandelen of fietsen in de omgeving. Eigenaren Carlo en Claudia Hadderingh zijn erg dankbaar en blij met de onderscheiding. “Dat we gewonnen hebben betekent voor ons een extra bevestiging dat onze gasten hebben genoten van hun verblijf en dat is voor ons heel belangrijk.” Ze zien de toekomst met veel plezier tegemoet. “In coronatijd hebben veel mensen kunnen ervaren hoe mooi Nederland is en met name Drenthe. We merken dat er veel vraag is naar plaatsen. We hebben zin om het seizoen te starten en hopen weer veel gasten te mogen ontvangen.”

Campercontact reikt de prijs Camperlocatie van het jaar uit om de kwaliteitsverbetering van overnachtingslocaties voor camperaars te stimuleren. Dit jaar wordt de prijs voor het eerst in twee categorieën uitgereikt: camperplaatsen en campings. In totaal zijn er in Nederland ruim 2.400 locaties, die te vinden zijn via de app Campercontact en de website. Locaties die het voorgaande jaar minimaal twaalf beoordelingen hebben gehad, dingen mee naar de onderscheiding. Deze wordt toegekend aan de locatie met de hoogste gemiddelde beoordeling.

Ook in andere landen van Europa zijn camperplaatsen en campings in de prijzen gevallen.

België: Camperplaats ‘t Meikensbos en Camping Frankental.

Duitsland: Camperplaats Am Rappenfelsen en Campingpark Lug ins Land.

Frankrijk: Camperplaats Le Bénardier en Camping Verte Rive.

Italië: Camperplaats Area Camper Kartodromo Matera en Agriturismo L'Urteia.

Spanje: Camperplaats La Signatura en Cáceres Camping Cat.1.

Meer informatie over deze camperlocaties van het jaar 2022 is te vinden op Campercontact.com.