Ruimte voor twee in buscamper Affinity Duo

Veel bewegingsvrijheid, een zee aan opbergruimte, een Frans bed en een riante badkamer aan de achterzijde, dat is de nieuwe Affinity Duo. Deze nieuwe buscamper is helemaal ingericht voor twee personen.

Duo Okladka

De nieuweling uit Polen heeft dezelfde lengte als zijn voorganger, de in 2020 gepresenteerde Affinity Van, voor vier personen. Door het ontbreken van faciliteiten voor meer reizigers, ontstaat in de Affinity veel bewegingsvrijheid. Bovendien is gekozen voor een interieur dat afwijkt van de klassieke buscamperindeling. Zo staat het compacte keukenblok tegenover de ingang. Deze heeft twee gaspitten, een spoelbak, enkele lades en een strak weggewerkte koelkast. Een bankje is in de Affinity Duo niet te vinden. De draaibare cabinestoelen bieden de enige zitmogelijkheid. Natuurlijk heeft deze buscamper wel een tafel, geplaatst tussen de keuken en de stoelen.

Veel opbergruimte
Rechts achterin staat een Frans bed van 190 centimeter lang. Het matras is uit te schuiven tot een breedte van 138 centimeter. Dankzij het gasveersysteem klapt het bed eenvoudig omhoog, waarmee een enorme opbergruimte bereikbaar wordt. Links van het bed is de riante badkamer met een aparte douchecabine. De passagierszijde van de buscamper is vrijwel geheel bedekt door een kastenwand. De televisie krijgt een plekje in een van de kastjes boven het bed.

De Affinity Duo staat naar keuze op de Peugeot Boxer of Fiat Ducato. De buscamper is goed geïsoleerd en heeft onder meer een verswatertank van 200 liter en een lithiumaccu van 120 Ah. Dankzij het H3-dak is de stahoogte in de camper 196 centimeter. De twee dakluiken zorgen voor veel daglicht. De Affinity Duo is leverbaar vanaf 86.000 euro.