Nieuwe Frankia Yucon 6.0 BD heeft slaaphefdak

Frankia presenteerde onlangs de nieuwe Yucon, de 6.0 BD. Deze buscamper staat op de Mercedes Sprinter en heeft dankzij een slaaphefdak ruimte voor vier personen.

Frankia Yucon 3

De Yucon is de eerste buscamper van Frankia en werd in 2019 gepresenteerd. Het Duitse campermerk noemt de Yucon zelf een microliner: de luxe van een liner in een buscamper.

Het 135 centimeter brede dwarsbed achterin is 202 centimeter lang, wat mogelijk is doordat de wagen aan beide zijkanten een uitbouw heeft. Kleding en andere spullen vinden een plekje in een van de kastjes rondom het bed. De leeslampjes bij het bed hebben een USB-aansluiting. Het slaaphefdak heeft eveneens iets bijzonders: een uitstroomopening van de kachel. Zo kan het ook in de winter lekker warm zijn.

Ruimtebeleving
De schuifdeur van deze buscamper kan helemaal open, ondanks de uitbouw aan beide zijden. Dit zorgt voor veel ruimtebeleving, onder meer tijdens het koken. Het aanrechtblad in de keuken is redelijk groot. Naast de geïntegreerde spoelbak en de twee gaspitten – beide met afdekplaat – is er nog voldoende plek om het eten te bereiden. De keuken heeft verder een compressorkoelkast en keukenlades met push-lock. De douche is riant voor een buscamper. In de combi-badkamer is ook een Thetford-banktoilet en een kast met spiegel te vinden.

Het bed achterin kan omhoog klappen. Zo ontstaat extra laadruimte voor bijvoorbeeld de fietsen of grote kampeerspullen. De gaskast biedt plaats aan twee flessen en is bereikbaar via de achterzijde. De nieuwe Yucon is leverbaar vanaf ongeveer 96.000 euro.