Branche roept de Kampeer Duurzaamheidsprijs in het leven

De NKC, de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) en Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) lanceren gezamenlijk een nieuw initiatief: de Kampeer Duurzaamheidsprijs. Deelnemers kunnen in de categorieën camperproduct en kampeerproduct meedingen naar deze prijs.

Kampeer Duurzaamheidsprijs FB Zonder Logo[1]

In beide categorieën kan het gaan om de beste duurzame innovatieve producten in de breedste zin van het woord. Van duurzame accessoires en technische innovaties tot losse onderdelen en comfortverhogende producten. De inschrijving voor de Kampeer Duurzaamheidsprijs loopt tot en met zondag 31 juli, waarna een vakjury de meest duurzame innovaties selecteert en bepaalt welke inzendingen worden genomineerd. Vervolgens kan het publiek erop stemmen. Wie de winnaars zijn, wordt op vrijdag 30 september bekendgemaakt.

“Deze nieuwe prijs heeft als doel om de kampeersector duurzamer en dus toekomstbestendiger te maken, zodat ook toekomstige generaties kunnen blijven genieten van zowel camper- als kampeervakanties”, zegt Gerben Hardeman, verantwoordelijk voor het programma duurzaamheid bij de NKC. “Door hier met de Kampeer Duurzaamheidsprijs nadrukkelijk aandacht voor te vragen, hopen wij samen bij te dragen aan het verduurzamen van de branche, maar ook aan het voor de consument laagdrempeliger maken van bewuste kampeerkeuzes. Mooi dat we als branchepartijen de urgentie van deze bewustwording voelen en daar met deze groene prijs gezamenlijk in optrekken.” De prijs wordt jaarlijks toegekend.

Van woensdag 22 juni tot en met zondag 31 juli is het mogelijk om innovaties in te zenden en in september kan het publiek online een stem uitbrengen. Tijdens het congres Beter op Kampeerreis, dat de NKC, KCI en KCJ op woensdag 5 oktober tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) houden, wordt de prijs uitgereikt. De winnaars krijgen een prominente plek op het Innovatie- en duurzaamheidsplein van de beurs, die van 5 tot en met 9 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht.

Inschrijven kan tot en met zondag 31 juli 2022 op de website van de Kampeer Duurzaamheidsprijs.