Knaus en Weinsberg straks ook op Volkswagen

Steeds meer camperbouwers kiezen voor andere basisvoertuigen. Zo is Knaus Tabbert AG een samenwerking aangegaan met Volkswagen Commercial Vehicles. Dit betekent dat de campers van Knaus en Weinsberg in de toekomst ook op de VW Crafter en VW T6.1 kunnen staan.

Volkswagen Commercial Vehicles sluit aan in een rijtje leveranciers waarmee Knaus Tabbert de laatste tijd samenwerkingen is gestart. Begin dit jaar kondigde de groep al overeenkomsten met Mercedes en Ford aan. Fiat en MAN stonden al in het wagenpark van de Duitse bouwer. Met Volkswagen erbij staat het aantal leveranciers nu op vijf.

Minder afhankelijkheid

CEO Wolfgang Speck van Knaus Tabbert AG: “Deze stap stelt ons in staat om onze klanten een grotere verscheidenheid aan modellen aan te bieden. De extra chassis en bestelwagens helpen ook om de levertijden te verkorten, die aanzienlijk zijn opgelopen door materiaaltekorten. En we verminderen onze afhankelijkheid van individuele leveranciers, waardoor we ook makkelijker kunnen groeien.”

De eerste modellen en prototypes op Volkswagen zijn afgelopen week al aan dealers gepresenteerd. Het grote publiek kan in augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf kennismaken met de nieuwelingen.