Golf aan coronahonden zoekt nieuwe baas

Wie overweegt een hond mee te nemen op camperreis, heeft nu een ruime keus. Veel mensen blijken terug te komen van hun besluit tijdens corona om een viervoeter in huis te nemen.

Golf aan coronahonden zoekt nieuwe baas

Dat is de wrange conclusie van een hartenkreet van de Stichting Verhuisdieren, een organisatie die een match zoekt tussen aangeboden honden, katten en konijnen en hun nieuwe eigenaren. “De handel in puppy’s heeft de afgelopen twee jaar goede zaken gedaan”, zegt oprichter Femke Pasquino-de Harde van Verhuisdieren. “Er is een opvallend groot aanbod van huisdieren van tussen de nul en de twee jaar oud. Precies de tijd dat mensen vanwege corona veel thuis waren.” Voor coronatijd stonden er gemiddeld zo’n 1.400 dieren in het aanbod op de site van de stichting, nu zijn dat er 2.200, terwijl de vraag is afgenomen.

Volgens Pasquino-de Harde is de hond doorgaans een prettige reisgenoot. “Ik ken veel mensen die een hond meenemen in de camper en dat hebben we zelf ook wel eens gedaan in een huurcamper. Nu reizen we met een daktent.” Maar niet elke hond vindt het fijn. “We hebben er twee. De een vindt het geweldig, de ander krijgt er stress van, dus die verblijft elders. Dus je moet wel nadenken over met wat voor hond je op reis gaat.” Het aanbod aan honden is te vinden op de website van de Stichting Verhuisdieren.

Lees ook de blog over honden mee in de camper.