Appartementgevoel in halfintegraal Chausson 660 Exclusive Line

Is het een camper of een klein appartement op wielen? Die vraag rijst bij het zien van de nieuwe Chausson 660 Exclusive Line op de Ford Transit met een 170 pk-motor. Deze halfintegraal heeft een riante zithoek, veel opbergruimte en zelfs een barretje. 

En dat is nog niet alles: de grote garage achterin heeft een eigen toegangsdeur. De Chausson 660 Exclusive Line is dus op twee manieren te betreden. Wie achterin instapt, komt in de garage, waar de stahoogte gelijk is aan die in de rest van de camper. Hier is kastruimte en plek om bijvoorbeeld fietsen te stallen. Het is wel verstandig om daarbij het gewicht in de gaten te houden, want met een rijklaargewicht van 3.115 kilogram blijft er weinig laadvermogen over.

Opvallend barretje
In de badkamer kan de wastafel wegdraaien richting het toilet, waarmee een doucheruimte ontstaat. Tegenover het sanitair staat de rechte keuken met twee gaspitten en een ronde rvs-spoelbak. Daarnaast staat de 135 liter-koelkast met daarboven afzetruimte. Opvallend is het barretje, links van de ingang. Dit meubel biedt plaats aan flessen, glazen en natuurlijk is er plek om een drankje in te schenken.

Ruime zithoek en slaapplaatsen
In de zithoek kunnen maar liefst acht personen zitten. Is het gezellig druk in de camper? Dan is het mogelijk om de ruitvormige tafel met vier extra hoeken uit te breiden, zodat het een grote rechthoekige tafel wordt. In het sidemeubel aan de passagierskant zit een televisie verstopt, die met een druk op de knop omhoog komt. Het zitgedeelte en de keuken zijn van elkaar gescheiden door een glazen wandje. De halfintegraal telt vier slaapplaatsen: de banken zijn om te bouwen tot een bed van 125 bij 190 centimeter en erboven hangt een hefbed van 160 bij 190 centimeter. De Chausson 660 Exclusive Line is leverbaar vanaf 79.950 euro.