Ruimte voor dansje in de Globe-Traveller Explorer 2XS

‘In onze buscamper kan je zelfs een dansje maken’, zegt de Poolse camperbouwer Globe-Traveller over de deze maand geïntroduceerde Explorer 2XS. Waar komt die dansruimte in deze tweepersoonsbuscamper vandaan?

De Explorer XS-buscamper van Globe-Traveller dient als basis voor deze nieuweling. Deze XS biedt al veel bewegingsruimte, maar in de 2XS gaat de camperbouwer nog een stap verder. In plaats van een klassieke zithoek heeft de camper tegenover de draaibare chauffeursstoel slechts één zitje. Wanneer de tafel niet in gebruik is, zit hij verborgen in de vloer, waarmee ook extra ruimte ontstaat. Om meer nog bewegingsvrijheid te creëren, is in de Globe-Traveller Explorer 2XS gekozen voor een Frans bed met opklapbaar en verstelbaar hoofdeinde.

Frans bed met wijnkoeler

In het bed is een verlichte wijnkoeler aangebracht. De camper bevat meer handigheidjes, zoals een lade onder de chauffeursstoel, een schoenenvak in de vloer en planken met draadloze opladers boven het bed. De televisie is zowel vanuit het bed als vanaf de cabinestoelen te bekijken. De Dometic-koelkast staat tussen het zitje en het bed en is aan beide zijde te openen. Het keukenblok is daar tegenover te vinden. Naast het bed is de sanitaire ruimte, met een toilet, een wastafel en een douche.

Alle jaargetijden

Met een dubbele bodem van 16 centimeter, de isolatie en de combikachel van Truma, is de Globe-Traveller Explorer 2XS geschikt voor alle jaargetijden. Op de optielijst staan onder meer een buitendouche en een maxxfan, een combinatie van een ventilator en een dakraam. Qua basisvoertuig is er keuze tussen de Fiat Ducato en de Peugeot Boxer. De Globe-Traveller Explorer 2XS is verkrijgbaar vanaf ongeveer 74.000 euro.