Zestig video’s en instructies kluscamper online

Op de website van de NKC zijn zestig instructies en instructievideo’s geplaatst waarmee de handige camperaar zelf de nodige klussen aan de camper kan uitvoeren. De instructies en de video’s zijn gemaakt aan de hand van werkzaamheden aan de kluscamper van de NKC.

Microsoftteams Image (1)

Het was anderhalf jaar geleden de start van een omvangrijk project: de NKC ging op zoek naar een camper die voldeed aan de eisen van de apk, maar voor de rest van alles mankeerde. Ai, een rotte plek in de bodem, fijn! De kachel en de koelkast doen het niet, top! En dan die kussens... Een team van de NKC ging aan de slag om flink wat mankementen te verhelpen. Niet om de camper tiptop in orde te krijgen, maar om instructies en video’s van de klussen te maken. “We willen de klusser hiermee zo goed mogelijk op weg helpen”, zegt projectleider Dorien Snijders.

Inmiddels staan er zestig video’s online, in klussen variërend van het vervangen van een kraan tot het verwijderen van een sticker en het vervangen van de bodemplaat van een alkoof. De kluscamper, een 32 jaar oude Fendt-alkoofcamper, blijft nog even in bezit van de NKC. Camperaars die een klus in het aanbod missen, kunnen dit namelijk via de site kenbaar maken. “Als het haalbaar is, pakken we die klus dan ook op”, zegt Snijders.

https://www.nkc.nl/advies/de-camper/klussen-aan-je-camper/