Tientallen campers gewogen tijdens camperweegdag in Heerlen

De nationale camperweegcampagne is afgelopen paasweekend van start gegaan. Op zaterdag 16 april kwamen 37 camperaars naar een zonovergoten Heerlen om hun camper in de aanloop naar het camperseizoen te laten wegen. Met 11 campers bleek ongeveer een derde daarvan te zwaar. Aanstaande zaterdag 23 april vindt de tweede van in totaal zes gratis camperweegdagen plaats in Groenlo.  

WWJW2

Event manager Tim van den Boorn van de NKC spreekt van een even gezellige als geslaagde camperweegdag. “Je merkt het enthousiasme nu camperaars hun camper net weer uit de stalling hebben gehaald en weer op pad kunnen.” Daarbij is het van belang dat ze zich bewust zijn van het campergewicht, vanwege de veiligheid van de bestuurder, bijrijders en andere weggebruikers. “Mooi dat we samen met collega’s en vrijwilligers van de NKC aan een veilig camperklimaat kunnen bijdragen door de weegbrug op verschillende locaties in Nederland naar de camperaar te brengen”, sluit van den Boorn af. 

Data en locaties Weet wat je weegt 
In de aankomende weken is de weegbrug op de volgende locaties te vinden:

  • Zaterdag 23 april van 10.00 tot 14.00 uur in Groenlo
  • Zaterdag 7 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Den Bosch
  • Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 14.00 uur in Nieuwegein
  • Zaterdag 4 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Roosendaal
  • Zaterdag 11 juni van 10.00 tot 14.00 uur in Haren

Deelname is gratis en zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk. Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers dan ook aan om met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug te komen.