Jachtlook in buscamper Innova Roadtrip 595L Expedition-line

De nieuwe buscamper Innova Roadtrip 595L Expedition-line heeft de uitstraling van een luxe jacht en is vooral gebouwd voor camperaars die graag de vrije natuur in trekken.

20220118 1011442

Voor de nieuwe Expedition-line nam de Brabantse camperbouwer de bestaande Innova Roadtrip 595L onder handen. Het resultaat is een verbetering van dit basismodel, dat overigens de enige indeling is die Innova bouwt. Dat er slechts één indeling te koop is, betekent niet dat klanten geen keuze hebben. Deze stoere buscamper is namelijk op alle mogelijke manieren aan te kleden. Actievelingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor all terrain-banden, een roofrack met trap, een bullbar, een lier en zelfs een snorkel voor ondiepe wateren.

Uitneembaar plafond
De Innova Roadtrip 595L Expedition-line staat op de Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving en een 170 pk-motor. Een hoge instap, waarvoor optioneel een elektrisch trapje verkrijgbaar is, geeft toegang tot het leefgedeelte. Binnen valt op dat de buscamper geen klassieke indeling heeft. Ook komen de jachtbouwinvloeden duidelijk naar voren: veel hout en afgeronde hoeken. Opvallend is het met kunstleder beklede uitneembare plafond. Delen ervan zijn makkelijk te vervangen en hierdoor is de bekabeling goed bereikbaar.

In het zitgedeelte staat een kleine tafel, waarvan het blad ook als afdekplaat voor de spoelbak in de keuken kan dienen. Zo ontstaat extra aflegruimte. De keuken heeft een werkblad van composiet, met kleur naar keuze. Helemaal achterin staan de enkele bedden van 195 centimeter lang met koudschuimmatrassen. Naar wens is het rechterbed te verlengen tot 210 centimeter. Hiervoor wordt een topper op het aangrenzende aanrecht gelegd. Tussen de bedden staat een ovalen tafel en met twee rugkussens tover je de bedden om tot een bank.

Het sanitaire gedeelte is te vinden in het midden van de camper. Het toilet is van Dometic en heeft een keramische pot. Douchen kan met de uittrekbare handdouche. Een inbouwkastje biedt plaats aan verzorgingsproducten. Door de camper heen zijn verschillende kastjes te vinden. Ook onder het bed is ruimte om bagage op te bergen. Hier is ook onder meer een Webasto-kachel weggewerkt.

De camper is verkrijgbaar vanaf ongeveer 148.000 euro.