Furgok Gran Camper 540: buscamper vol verrassingen

De Spaanse camperbouwer Furgok brengt de Furgok Gran Camper 540 op de markt, een buscamper op Fiat die veel mogelijkheden biedt.

Exterieur (1)

De bouwer heeft geen mogelijkheid onbenut gelaten om de Gran Camper 540 van alle gemakken te voorzien. Het meest opvallend is de badkamer in het midden van de camper. Aan de bestuurderszijde biedt een ingenieuze deur met schuifelement toegang tot de douche. Door de deur deels opzij te schuiven en vervolgens open te klappen, ontstaat een scheidingswand die voor veel privacy zorgt. De wastafel en de douchebak zijn allebei opklapbaar. De wastafel heeft een uittrekbare kraan, die ook als douchekop fungeert. Het douchegordijn is antistatisch en voorzien van loodjes om plakken te voorkomen.

Tweede hefbed optioneel

Onder de koelkast is een Thetford-toilet verstopt, dat met een druk op de knop het gangpad in schuift. Door ook de deur naar het slaapgedeelte te sluiten, ontstaat een afgesloten ruimte.

De achterkant van de buscamper heeft een dubbele functie. Als het hefbed van 125 bij 186 centimeter hoog staat, is hier een extra zitgelegenheid. Tussen de bankjes is ruimte om een tafel neer te zetten. Met de achterdeuren open is er vrij zicht naar buiten. Ook is het mogelijk om hier tijdens de reis bagage te stallen. In de lage stand is het hefbed bereikbaar via een trappetje. Een tweede hefbed is optioneel, waarmee vier slaapplaatsen ontstaan.

Dieselverwarming

De keuken heeft twee gaspitten en een rvs-spoelbak met een inklapbare kraan. Een glazen afdekplaat sluit het geheel af. Daarnaast staat de Dometic-compressorkoelkast van 110 liter, met een vriesvak. De Furgok Gran Camper 540 heeft een verswatertank van 125 liter en een grijswatertank van 92 liter. De dieselverwarming is van Webasto.

De Furgok Gran Camper 540 biedt tijdens de reis plaats aan drie personen. Behalve  de twee draaibare cabinestoelen is er nog een derde goedgekeurde zitplaats. Ertussen staat een verschuifbare tafel.

Vooralsnog moeten geïnteresseerde camperaars voor deze Spaanse buscamper naar Duitsland afreizen. In Nederland staat hij niet in de showroom en wat hij in Duitsland gaat kosten, is nog niet bekend.