Frankia-camperclub opgericht

Op Camperpark Kinderdijk is onlangs de Frankia Camper Appgroep opgericht, een initiatief van eigenaar Kees van Vuuren, die zelf ook een Frankia-camper heeft. “Er staan hier regelmatig merkenclubs op het terrein, laatst nog Carthago. En ik dacht: waarom is er eigenlijk geen Frankia-club?” Hij benaderde Frankia-dealer Raema Caravans & Campers, die bereid was de Frankia-bezitters in zijn klantenbestand uit te nodigen voor een bijeenkomst op het camperpark.

IMG 8735

Zo kwamen er in het zonnige weekend van 25 tot en met 27 maart eigenaren van 22 Frankia’s bijeen op het terrein. Besloten werd om te kiezen voor de vorm van een appgroep, waarbij deelnemers hun vragen en opmerkingen kwijt kunnen aan een viertal beheerders, die vervolgens bepalen wat ze ermee doen. “Zo voorkomen we dat mensen gelijk veertig appjes terugkrijgen als ze een vraag stellen”, legt Van Vuuren uit. Doel van de club is elkaar te kunnen informeren over al dat niet technische zaken die de Frankia aangaan, maar vooral ook gezelligheid. Streven is om twee keer per jaar een bijeenkomst te houden. “In oktober komen we bijeen op camping De Kleine Wolf in Ommen”, aldus Van Vuuren.

Inmiddels telt de club bijna veertig deelnemers. “Het is geen officiële vereniging en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Uitgangspunt is dat ieder bij bijeenkomsten z’n eigen kosten op zich neemt.” Aanmelden kan op de website van de Frankia Camper Club Nederland.