Etrusco zet nieuwe halfintegraal T 6.9 op Ford Transit

Etrusco presenteert enkele nieuwe modellen in de serie halfintegralen op de Ford Transit. Een daarvan is de Etrusco T 6.9, die net onder de zeven meter blijft.

Etrusco Ford T Model 2

Tot nu toe stonden de halfintegralen van de camperbouwer uit Toscane op de Fiat Ducato. Vanwege de leveringsproblemen bij Fiat is daar verandering in gekomen. Net als steeds meer andere merken uit de Erwin Hymer Group, waar Etrusco bij hoort, kiezen de Italianen nu voor Ford en daarmee voor meer zekerheid. De Ford Transit heeft een verlaagd chassis, een 2,0 l EcoBlue-motor van 130 pk en een automatische versnellingsbak. Een 160 pk-motor staat op de optielijst.

Vijf personen kunnen reizen in deze halfintegraal. Het zitgedeelte bestaat uit een bank, een stoel en de twee draaibare cabinestoelen. Hier is ook een vijfde bed van te maken. Een tweepersoonshefbed boven de zitgroep is tegen meerprijs verkrijgbaar. De enkele bedden achter in de camper zijn 195 bij 80 centimeter groot.

Kleurenmix in interieur
Warme en lichte kleuren wisselen elkaar af in het interieur. De vloer, wanden en meubels zijn bruin. De stoelen en banken hebben een licht- en donkergrijze bekleding. De kasten in de keuken zijn geheel hoogglans wit, terwijl de bovenkastjes kleppen met een donkerbruin houtdecor hebben. De hele camper is uitgerust met indirecte ledverlichting en USB-stekkers. De hoekkeuken heeft een koelkast van 137 liter, drie gaspitten en een spoelbak met afdekplaat van glas. De kastdeurtjes zijn voorzien van een soft-close-sluiting. Een badkamer is links van de ingang te vinden. De Etrusco T 6.9 is leverbaar vanaf 66.000 euro.