Multifunctionele kampeerbus: de Panama

Een ruime bus voor het dagelijks gebruik en een flexibel kampeermiddel voor vrije weekends of vakanties. De nieuwe kampeerbus Panama is het allebei. De wagen is gebouwd op de Ford Transit Custom en verkrijgbaar in twee lengtes. Dit nieuwe merk is onderdeel van de Trigano-groep

De kortste variant van de Panama is de P 10, van 4,97 meter lang. Deze bus heeft vijf goedgekeurde zitplaatsen. De bank achterin staat op een rails en is standaard voorzien van twee isofix-bevestigingspunten. De hangtafel in het midden van de kampeerbus is ook buiten te gebruiken.

Keuken en buitendouche

Tegenover de schuifdeur is een keukenblok met een tweepitskooktoestel, een rvs-gootsteen en een koelkast van 42 liter met vriesvak te vinden, met ernaast opbergkastjes en een waterpunt met buitendouche. De verswatertank heeft een inhoud van 50 liter. In de vuilwatertank kan 30 liter. In de bus zijn diverse USB- en 12V/230V-aansluitingen aangebracht.

De Panama P 10 is uitgerust met een slaaphefdak met daarin een bed van 120 bij 200 centimeter en leeslampjes. Het dak heeft drie open te ritsen openingen, die zijn voorzien van horrengaas. Van de bank beneden is een bed van 114 bij 187 centimeter te maken.

P 10 in drie varianten

De P 10 is er in de reguliere uitvoering met onder meer een 130 pk-motor, een dubbele airbag en diverse assistsystemen. De P 10+ heeft enkele extra’s, waaronder een uitgebreid radiopakket en een lederen versnellingspook. De goedkoopste variant – de P 10E – heeft een lichtere 105 pk-motor en mist opties als een cruisecontrol. De langere versie met een lengte van 5,34 meter lang is verkrijgbaar als de P 54. De P 10E is leverbaar vanaf 48.450 euro.