Brandweercampers rukken uit in Schijndel

De gasten van minicamping en camperplaats ’t Skônste Plekske in Schijndel keken dit weekend even gek op toen er maar liefst dertien brandweerwagens het terrein op reden. Eigenaar Monique van der Spank: “De andere campinggasten keken echt hun ogen uit, zo leuk!”

Initiatiefnemer Chris van Heesch deed een oproep op Facebook en daar kwamen de omgebouwde brandweerwagens op af. Van Heesch: “Vanwege corona zijn er al tijden geen meetings meer van clubs en ik miste het. Ik zag op Facebook een ander initiatief voorbij komen met caravans en zolang iedereen los reserveert mag het. Dus ik dacht: ik probeer het gewoon.”

Met succes, want de brandweerwagens rukten uit vanuit het hele land. “Er kwam er zelfs een uit Groningen”, aldus Van der Spank. Ook Van Heesch is heel enthousiast over het weekend. Gespreksonderwerpen dit weekend waren onder andere: hoeveel slaapplaatsen heb jij? Hoe heb jij je stroomvoorziening geregeld? En welke maat banden heb jij eronder gelegd? Van Heesch: “Het was heel gezellig en uiteraard is het leuk om te zien hoe een ander de brandweerwagen heeft omgebouwd.”