Carado jubileert met serie Edition15

Ter gelegenheid van het vijftienjarig bestaan in 2022 van het Duitse merk Carado, brengt de camperbouwer vijftien modellen uit als Edition15. Een van de campers met deze feestelijke uitrusting is de integraal Carado I338.

Los van deze jubileumeditie heeft Carado alle integralen onder handen genomen. De voorzijde is opnieuw vormgegeven en door de wagens iets korter te maken en de hoogte te beperken tot 2,90 meter, zijn de integralen compacter geworden. Ze hebben een nieuw dashboard en voorin is opvallend meer opbergruimte gecreëerd, in de vorm van extra plankjes, vakjes en houders voor flessen en kaarten. Nieuw in de standaarduitrusting van de Fiat Ducato zijn de handmatig bedienbare cabineairco, de passagiersairbag, cruisecontrol en een start & stop-systeem met booster. Een multifunctioneel stuurwiel, automatische airconditioning en een elektrische handrem behoren tot de opties.

Achteruitrijcamera

In de jubileumuitvoering is de I338 bovendien uitgerust met een motor van 140 pk en lichtmetalen wielen van 16 inch. In de cabine is het Style-pakket toegevoegd, met onder meer een stuurwiel en versnellingspook van leer. Ook is er voorbereiding voor een achteruitrijcamera aanwezig. De cabinedeur heeft in de Edition15-uitrusting een raam. Het jubileummodel is verder onder meer voorzien van een grote koelkast, een geïsoleerde afvalwatertank, een televisiepakket en een luifel. Van de twee enkele bedden achterin is een tweepersoonsbed te maken. Ook de I447 en de I449 zijn verkrijgbaar als Edition15. De jubileumeditie van de I338 is leverbaar vanaf 82.890 euro.