Knaus Boxdrive 600 XL: buscamper op MAN TGE

Knaus zet na vier jaar opnieuw een buscamper op de MAN TGE. De zes meter lange Knaus Boxdrive 600 XL valt niet alleen op door zijn basisvoertuig. Ook het vaste verhoogde dak van gfk springt in het oog. Deze Knaus heeft vier zitplaatsen en evenveel slaapplaatsen.

Ten opzichte van zijn voorganger – de Boxdrive 680 ME – heeft deze nieuwkomer behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Onder meer in het interieur, waar Knaus net als menig ander campermerk een huiskamergevoel wil creëren. Veel hout, gecombineerd met antraciet, en golvende lijnen zorgen samen met de nieuw ontworpen verlichting voor sfeer.

Badkamer met Variobad

Qua indeling verschilt de Knaus Boxdrive 600 XL weinig van andere buscampers. In het midden van de camper vormen een dinettebank, tafel en de draaibare cabinestoelen samen het zitgedeelte. Het keukenblok staat naast de ingang, met de koelkast handig op de kopse kant. In de badkamer kiest Knaus voor een Variobad. Door de wand met de wastafel richting het toilet te draaien, ontstaat een douchecabine. De ‘oude’ badkamer met grote wastafel staat nog in de optielijst.

Vier slaapplaatsen

Het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed achterin is in hoogte verstelbaar. Door dit hefbed hoog te zetten, ontstaat op deze plek veel opbergruimte. Er kunnen dan zelfs twee fietsen staan. Het ComfortSlide-bed in het verhoogde dak biedt nog eens twee slaapplaatsen. In een handomdraai is dit bed geïnstalleerd en klaar voor de nacht. Dankzij de geïntegreerde isolatie wordt het onder het dak niet te warm of te koud. Een dakraam zorgt hier voor licht en ventilatie.

De MAN TGE heeft een krachtige 177 pk-motor en een achttrapsautomaat. Opwaarderen naar een maximaal totaalgewicht van 3850 kilo is tegen meerprijs mogelijk. Door af-fabriek luchtvering te bestellen, kan dat gewicht zelfs naar 4000 kilo. Na beide opwaarderingen is wel een C-rijbewijs nodig.

Prijs: vanaf ca. 89.602 euro.

Afmetingen (lbh): 5,98 x 2,04 x 2,68 meter

Maximaal totaalgewicht: 3500 kg

Rijklaargewicht: 3090 kg

Laadvermogen: 410 kg

Meer informatie: www.knaus.com