Voorjaar in nieuwe Kampeerauto

Fantaseren over welke reizen je nog met de camper wilt maken kan gelukkig altijd. In Kampeerauto 3-2020 staan veel verschillende ideeën voor tripjes dichtbij en wat verder weg.

Binnen Nederland zwerven we door het vlakke laagland van het Groene Hart. Een gebied waar veel ruimte is voor natuur, cultuur en recreatie. Ook maken we een Tussenstop in het mooie, groene Baarn.

Iets verder weg, maar toch dichtbij zijn de Vlaamse Ardennen en het Duitse Zwarte Woud. In het koersgekke België worden onder meer de steden Ronse, Oudenaarde en Zottegem bezocht. Natuurlijk ontbreekt een kriekje of een ander speciaal bier niet op deze tocht.
Schwarzwälder Kirschtorte en het Zwarte Woud zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar wist je dat het ook de bakermat van de koekoeksklok en van twee grote sanitaire wereldmerken is? In deze Kampeerauto wordt een toer langs de geheimen van dit gebied gemaakt.

Daarnaast vind je in de rubriek Uit & Thuis tips voor korte en langere uitstapjes in binnen- en buitenland.

De eenzaamheid opzoeken kan in het Schotse Skye. In het voorjaar zijn daar nog niet veel toeristen te vinden, en misschien nog wel fijner, nog geen hordes vervelende midges.

Veel camperaars koken onderweg op een zogenaamde skottel. In deze editie worden zes modellen nader bekeken. Wat zijn de voor- en nadelen?
Verder belichten we de conditie van de airco en worden de tolregels en -kastjes voor zwaardere campers nader besproken.

Let op: in verband met de coronacrisis zijn alle evenementen genoemd op pagina's 94-95 met een startdatum tot en met 21 april geannuleerd. Dit geldt dus ook voor de drie genoemde data bij de Weet-wat-je-weegtcampagne op pagina 14.

Kampeerauto 3-2020 ligt vanaf 17 maart bij de leden op de mat. Het magazine is digitaal te lezen via de app NKC Magazine en via de website.