Door het hele land openen nieuwe camperlocaties

Het aantal locaties waar camperaars kunnen overnachten blijft groeien. Locaties die vanwege de coronacrisis waren gesloten, gaan weer open en er komen nieuwe plekken bij. Zo heeft Kompas Camping in het Belgische Westenende er maar liefst 39 nieuwe plekken erbij gekregen, naast de 127 die er al waren. De camping ligt op nog geen tien minuten lopen van het strand.

In Kerkrade tegenover Kasteel Erenstein was bij wijze van experiment een locatie met vijf plekken gerealiseerd. De gemeente heeft nu besloten dat de pilot is geslaagd en dat de camperplaats een structureel karakter krijgt. Overnachten is echter vanaf augustus niet meer gratis.

Parking Erenstein bij Kasteel Erenstein in Kerkrade vind je op campercontact via sitecode 78359.

Nieuwe locaties in Noord-Brabant

In Duizel in de provincie Noord-Brabant is de camperplaats Blij-Venneke geopend. Een locatie met grote verharde plaatsen, omringd door een tuin en gelegen bij een ven. De plek is sinds een maand geopend en de eerste reacties van camperaars zijn positief. Nog een plek in Noord-Brabant waar de eerste reacties lovend over zijn, is de nieuwe camperplaats Maarheeze. Deze ligt in het stilte- en natuurgebied De Pan.

Camperplaats Blij-Venneke in Duizel (Noord-Brabant) is terug te vinden via sitecode 92440.

Camperplaats Maarheeze in Maarheeze is te vinden op Campercontact via sitecode 92764.

In Zoetermeer is camping De Drie Morgen geopend en het is volgens de eigenaar boven verwachting druk. Net op het moment dat dochter Edith Zegwaard-Van Dam de camping zou overnemen van haar ouders, moest de camping dicht vanwege de corona. Er zijn 20 plekken speciaal ingericht voor campers en verder nog 32 toerplekken.

Camping de Drie Morgen in Zoetermeer vind je via sitecode 92489.

Camperplaats Huizen

In Huizen is Parking Evenemententerrein weer geopend. Eerder voelde de gemeente zich genoodzaakt om de plek te sluiten, omdat er regelmatig er meer campers stonden dan zijn toegestaan. Op deze manier kon de anderhalvemetermaatregel niet worden gewaarborgd. De plek is nu weer geopend en heeft ruimte voor acht campers. De gemeente heeft aangegeven streng te handhaven.

Camperplaats in Huizen is te vinden via sitecode 6693.