Nieuwe camperlocatie in Haarle

In het Overijsselse Haarle wordt volgende maand een nieuwe camperlocatie geopend. De Bosweide bevindt zich in een landelijke omgeving en biedt plaats aan maar liefst 25 campers.

Camperplaats de Bosweide is gevestigd op het agrarisch bedrijf van de familie Van Voorst en ligt aan de voet van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Er is plek voor 25 campers en aan luxe ontbreekt het niet: er bevinden zich op het terrein twee units met twee verwarmde badkamers met douche, wastafel en wc.

Het roer om

Met het runnen van een camperlocatie gooit de familie het roer drastisch om, vertelt eigenaar Gert van Voorst. “Wij hebben dertig jaar een melkveebedrijf met zeventig koeien gehad, maar vorig jaar moesten we besluiten om hiermee te stoppen, omdat het bedrijf niet meer rendabel was. Dat was een zeer emotionele beslissing, maar ik ben trots dat we hem zelf gemaakt hebben.”
De familie hoeft het niet helemaal zonder koeien te doen; ze houden nu pinken, dat zijn jonge koeien. Als deze drachtig worden, gaan ze op export naar andere boerenbedrijven.  

Prachtige fietstochten

De eigenaar van de camperplaats kijkt er naar uit om in de toekomst camperaars op zijn boerenerf te mogen ontvangen. “Zelf ben ik in mijn hele leven nog nooit op vakantie geweest, maar ik wil camperaars graag laten zien en voelen dat ik in een omgeving woon waar het elke dag als vakantie voelt. Je kunt in deze bosrijke omgeving prachtige fietstochten maken en als je voor je camper zit, zou je in de weide zomaar een groep reeën kunnen spotten.”

Camperplaats De Bosweide is open vanaf 15 februari. De sitecode van camperplaats De Bosweide op Campercontact.com is 88933.