Alblasserdam heeft er een nieuwe camperlocatie bij

De nieuwe locatie Camperpark Kinderdijk vlak bij sportpark Souburgh in Alblasserdam is klaar. Vorige week ontvingen de eigenaren Kees en Pieta van Vuuren de eerste camperaars op de nieuwe locatie aan de Poldersemolenweg. Er is plaats voor zeventig campers. Op de oude locatie aan de Marineweg in Alblasserdam konden 44 campers staan, maar kon nog wel uitgeweken worden naar een nabijgelegen parkeerterrein.

Alblasserdam 2

“Deze locatie is een stuk mooier en aantrekkelijker voor de Nederlandse camperaar, want je staat hier veel meer in het groen”, aldus Kees van Vuuren. “En dat is maar goed ook, want gasten uit het buitenland komen er momenteel niet.” Op de oude camperlocatie verbleven vooral veel buitenlandse toeristen, omdat in de nabijheid de beroemde molens van Kinderdijk te vinden zijn. Het afgelopen jaar is een financieel zwaar jaar voor de eigenaren. “Dit jaar hebben we 25 procent gehaald van de omzet van 2019.”

Appartementen

Vier jaar geleden werd bekend dat de gemeente de oude locatie wil gebruiken voor de bouw van appartementen. In samenwerking met de NKC en de gemeente is gezocht naar een nieuwe locatie, aan de rand van Alblasserdam. 

De nieuwe locatie aan de Poldersemolenweg is grotendeels geautomatiseerd. Aan de voorkant is een slagboom waar men een kaartje trekt en op de plaats kan er stroom en water worden afgenomen. Ook zijn er toiletten en douches aanwezig. De nieuwe locatie is te vinden op Campercontact onder sitecode 98174.

Afgelopen voorjaar bezocht de NKC de camperplaats die toen nog op de oude locatie was gevestigd. We vroegen de eigenaren toen naar de impact van corona op de camperplaats.