NKC Groepsreizen 2021 coronaproof

De NKC biedt coronaproof groepsreizen aan. Met speciale maatregelen, zoals een communicatiesysteem waarmee voldoende afstand tot elkaar en de gids gehouden kan worden, waarborgt de NKC de vertrouwde kwaliteit van de camperreizen.

Teamleider reizen, Hanneke van de Voort: “We weten niet hoe lang deze situatie aanhoudt en om op een verantwoorde en veilige manier reizen aan te kunnen bieden, hebben we onze werkwijze en richtlijnen verscherpt.”

De groepsreizen van de NKC gaan naar meer dan dertig bestemmingen in Europa en daarbuiten. In 2020 heeft de NKC de groepsreizen moeten annuleren vanwege het coronavirus. In 2021 gaan de reizen wel door. Tijdens de groepsreizen worden de actuele richtlijnen van de autoriteiten in Nederland en het land van bestemming gevolgd. Verandert er iets in de situatie dan wordt hier direct op ingespeeld. Omdat er vier reisbegeleiders meegaan op een NKC Groepsreis, kan de groep van maximaal 22 deelnemers eenvoudig gesplitst worden in kleinere groepen om de afstand te kunnen bewaren en de veiligheid te garanderen. En wanneer excursies onverhoopt niet kunnen doorgaan, krijgen reizigers hiervoor hun geld terug.

Uniek audiosysteem

Dankzij een uniek audio communicatiesysteem blijven reizigers op afstand van elkaar tijdens excursies en informatiebijeenkomsten. Er wordt gebruikgemaakt van een systeem waarmee met behulp van oortjes of een koptelefoon op voldoende afstand van een gids, reisbegeleider of andere deelnemers gecommuniceerd kan worden tijdens gezamenlijke activiteiten.

De NKC helpt ook met repatriëring, mocht dit nodig zijn. De NKC ondersteunt met advies over veilige routes, overnachtingsplaatsen en benodigde doorreisformulieren, mede dankzij contacten met bijvoorbeeld ambassades. Bij een onverhoopte repatriëring, indien terugreis met de camper niet mogelijk is, adviseert de NKC over een veilige, door NKC Verzekeringen goedgekeurde stallingsplaats. Van de Voort: “Tijdens de eerste uitbraak van corona zaten er vijf reisgroepen van de NKC in Marokko. De deelnemers hebben wij binnen een paar dagen veilig naar Nederland kunnen halen. Mocht zich een dergelijke situatie opnieuw voordoen, zullen we wederom snel schakelen.”

Annuleringsvoorwaarden flexibel

Ook zijn de annuleringsvoorwaarden van de reizen flexibel. Is de bestemming zes weken of korter voor vertrek code oranje of rood, dan kunnen reizigers kosteloos annuleren en omboeken, óf kiezen voor een voucher. En mocht tijdens de groepsreis blijken dat deze vanwege een eventuele nieuwe lockdown niet afgemaakt kan worden, dan krijgen reizigers een deel van de reissom terug.

Meer informatie over de coronaproof groepsreizen van de NKC vind je hier.