Nieuwe camperplaatsen van Amsterdam tot Kuurne

De afgelopen periode zijn er weer twee camperplaatsen bij gekomen en één is er tijdens coronatijd vernieuwd.

In Amsterdam Zuidoost is pop-up camperplaats Arenapark geopend, onder de rook van het stadion de Johan Cruijff ArenA. Volgens de beheerder is er in de omgeving van alles te doen en te beleven, tot en met wandelen en fietsen. Station Bijlmer ArenA ligt op drie minuten lopen, vanwaar reizigers met het openbaar vervoer in tien minuten in het centrum van Amsterdam zijn.

Camperplaatsspecialist Henk Zandstra van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC heeft geadviseerd bij de inrichting van de tijdelijke camperplaats. Er wordt nog gezocht naar een definitieve locatie. De sitecode op Campercontact.com is 95443.

Camperplaats Ruimzicht bij Olst, in de driehoek Zwolle - Deventer - Raalte, heeft van de sluiting in coronatijd gebruikgemaakt om de locatie op te knappen en uit te breiden. Er zijn nu zeventien ruimte plekken, deels verhard en deels op een weiland, met ruim uitzicht over de omgeving. De camperplaats ligt naast het Schnitzelhuus, waar gasten terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Olst ligt op twee kilometer afstand en Hanzestad Deventer op acht kilometer. De sitecode op Campercontact.com is 40737.

In het Belgische Kuurne is een camperplaats met ruimte voor twee campers geopend, op parking Damier. Voorzieningen heeft de gratis camperplaats niet, maar alle winkels zijn er op loopafstand, inclusief een bakker met broodautomaat. De camperplaats ligt aan een knooppuntfietsroute en op tien minuten fietsen van Kortrijk. De sitecode op Campercontact.com is 95572.