Dit weekend overnachten in centrum Enschede

In het weekend van 15 en 16 augustus verandert een stukje binnenstad van Enschede in een camperplaats. Op het Van Heekplein midden in het centrum is een weekendplek voor pittige kampeerders. 's Avonds is er muziek en een pubquiz en' s ochtends word je wakker naast de zondagmarkt.

Het evenement wordt dit jaar voor het eerst gehouden en is bedacht door Stichting Reuring. De campers zijn zaterdag vanaf 21.00 uur welkom. Overdag staat er de zaterdagmarkt. De campers worden geplaatst op een deel het plein, want er moet ruimte blijven voor de zondagmarkt. De volgende dag kunnen de campers tussen 16.00 uur en 19.00 het plein weer verlaten. Inge Schuller tot Peursum van de organisatie: “En in de tussentijd overnacht je op een unieke locatie in de stad.”

Volgens de organisatie is er boven verwachting gereageerd door camperaars. Schuller tot Peursum: “Je kan je nog wel aanmelden, maar dan kom je voorlopig op de reservelijst. We zitten zo goed als vol.” Ze verwacht nog wel een aantal afmeldingen vanwege het wisselende weer dit weekend.

Uitsluitend voor camperaars

Het tijdelijke kampeerterrein is uitsluitend bedoeld voor campers. Tentjes kunnen er niet staan. Verder is het niet mogelijk om vuil water te lozen of het chemisch toilet te legen. Er is wel water te krijgen, maar de organisatie vraagt om met een volle watertank te komen. Stroom is beschikbaar, maar de voorkeur van de organisatie is dat mensen hun eigen accu gebruiken.

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je hier.