Flexibel en betaalbaar: camper op basis van Lada Granta

In Rusland wordt een zeer compacte camper gebouwd op basis van de Lada Granta. Hij is voor camperbegrippen zeer betaalbaar en verkrijgbaar in Duitsland.

De camper is 1,74 meter breed, 2,59 meter hoog en met een lengte van nog geen vijf meter zeer wendbaar. Met een benzinemotor van 1,6 liter, die 87 pk levert, is jagen over de snelweg er niet bij.

De binnenruimte is uiteraard beperkt: het leefgedeelte is 2,85 meter lang en 1,65 breed. Dankzij de vele ramen komt er veel daglicht binnen, wat een ruimtelijk effect geeft. Ook het gebruik van lichte en warme kleuren draagt hieraan bij.

Veel op kleine oppervlakte

De kitchenette bestaat uit een eenpitsgasstel, een gootsteen, een Dometic-koelkast van 46 liter en een keukenkastje. Onder de keuken zit een controlepaneel, waarop onder meer af te lezen is hoeveel water er nog is en wat de accucapaciteit. In de badkamer zijn een toilet, wasbak en een douche te vinden. Het tweepersoonsbed bevindt zich gedeeltelijk in de alkoof en in de zithoek.

De Lada Granta is alleen in Duitsland te koop via het bedrijf Made in Russia. Hij is leverbaar vanaf 29.900 euro, maar voor de Nederlandse markt komt daar nog wel de bpm bij.