Kabe Crown i 810 LQB: luxe kamperen in koude tijden

De Kabe Crown i 810 LQB wordt deze week door Kabe geïntroduceerd tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf. De i 810 LQB maakt deel uit van de geheel nieuwe Crown-serie, die helemaal uit integraalcampers bestaat.

Kabe

De Kabe Crown i 810 LQB staat op een Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Zoals het een camperbouwer uit Zweden betaamt, is ook deze nieuwe integraal helemaal winterproof. De dikke wanden, vloer en het dak isoleren in de winter en houden ’s zomers de warmte buiten. Tijdens koude kampeerdagen en –nachten komt de warmte van de Alde-vloerverwarming, die tot de standaarduitrusting van de camper behoort. Centrale vloeistofverwarming brengt én houdt de temperatuur in de camper op de gewenste hoogte. Verwarming is ook te vinden in de ruime dubbele bodem die tussen beide assen is te vinden.

Ingebouwde oven

Het leefgedeelte bestaat uit een hoekbank, een losse zijbank en natuurlijk de draaibare cabinestoelen. In de keuken zijn drie gaspitten, een wasbak, een ingebouwde oven en een koel-vriescombinatie te vinden. De badkamer heeft een wastafel met mengkraan, douchebak, kast en draaibaar toilet.

De Q in de naam verraadt al een beetje over wat voor bed deze camper beschikt: een queensbed. Dit bed, met verlichting bij het hoofdeinde, staat helemaal achterin de i 810 LQB. Het elektrische tweepersoonshefbed dat boven de zithoek hangt, zorgt voor nog meer slaapruimte. Het is mogelijk om dit hefbed door kastjes te vervangen.