Ford presenteert concept Big Nugget

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Ford Big Nugget is de grootste buscamper van de Nugget-familie. Begin september presenteerde Ford een concept hiervan tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf. De ruime buscamper is vanaf begin 2020 te koop.

25 9 Ford Nugget

De Big Nugget staat op de reguliere Ford Transit. Dit in tegenstelling tot de Nugget en de Nugget Plus, die de Transit Custom als basis hebben. De nieuwe Transit heeft voorwielaandrijving, een lange wielbasis en een extra hoog dak. Verder is hij uitgerust met diverse assist-systemen, waaronder verkeersbordherkenning, zijwind-assist en cruisecontrol. Net als bij de andere Nuggets, tekende het Duitse Westfalia Mobil voor het ontwerp van de buscamper.

Veel interieurruimte en stahoogte

Ford is er trots op: de Big Nugget heeft maar liefst dertien vierkante meter aan interieurruimte. De stahoogte bedraagt ruim 2,05 meter. De dinette bestaat uit een bank met verstelbare rugleuning en een neerklapbare tafel. Beide cabinestoelen zijn draaibaar, waardoor een volwaardige zithoek ontstaat.

Links van de ingang bevindt zich de kitchenette met twee gaspitten en een spoelbak. De koelkast – met twee lades – heeft een inhoud van 70 liter en is zowel van binnen als buiten de camper bereikbaar.

Dwarsbed achterin

De sanitaire ruimte is achter de dinettebank geplaatst en bevat een toilet, een wastafel en een douche. Helemaal achter in de Big Nugget is het dwarsbed van 2,00 x 1,30 meter te vinden. Door het bed omhoog te klappen, ontstaat extra bagageruimte. Bijvoorbeeld voor het meenemen van fietsen. Wat de wagen gaat kosten, is nog niet bekend.