Sunlight Cliff 4×4 Adventure Van: concept voor sportievelingen

De Cliff 4×4 Adventure Van van Sunlight is geschikt voor mensen die van aandacht houden. De stoere buscamper valt namelijk behoorlijk op. Het is een conceptcar en dus is het nog even afwachten of hij daadwerkelijk in productie gaat. Maar concept of niet, hij is zeker de moeite van het bekijken waard.

De Adventure Van heeft een donkergrijze camouflage-look met rode details. Boven de cabine trekken vier grote schijnwerpers de aandacht. En dan de wielen, die zijn zwart, groot en vooral robuust. De buscamper staat op een vierwielaangedreven Fiat Ducato. Deze is 6,36 meter lang, heeft een 2,3 liter MultiJet-motor en 130 pk. De Cliff 4×4 Adventure Van heeft aan beide kanten een schuifdeur.

Hangmat op het dak

Mountainbikers, watersporters, wintersporters en andere actievelingen kunnen hun hart ophalen met de Cliff 4×4 Adventure Van. Zo is het dak voorzien van een lier met een 500 meter lange kabel om bijvoorbeeld bij het waterskiën te gebruiken of wanneer de camper vast komt te zitten. Op het dak zijn verder twee telescopische palen te vinden waar de camperaar een hangmat tussen kan hangen. Het dak is te bereiken via klimgrepen aan de achterzijde. Aan de achterdeur van de bus installeerde Sunlight een beugel, bedoeld om fietsen in te hangen voor reparatie of een schoonmaakbeurt met de buitendouche.

Dankzij het hoge dak van de Ducato ontstaat binnen in de camper een stahoogte van 2,17 meter. Een vast bed ontbreekt in de Cliff 4×4 Adventure Van. Door de zithoek – die bestaat uit een langsbank en een tafel – om te bouwen, ontstaat een bed met een afmeting van 180 x 145 centimeter. Achterin de bus passen vervolgens nog eens twee luchtbedden van 180 x 65 centimeter. In totaal biedt de camper dus slaapplaats aan vier personen.

Mobiele koelboxen

Het keukenblok bestaat uit twee gaspitten en een rvs-spoelbak. De Adventure Van komt met twee koelboxen. Eentje staat in de keuken en de ander is onder de langsbank te vinden. Beide koelboxen zijn makkelijk uitneembaar en dus ook geschikt voor gebruik buiten de bus. De douche is op het eerste gezicht niet zichtbaar. Die ontstaat door een vloerpaneel te verwijderen. Aan een paal hangt een oprolbaar gordijn dat privacy biedt bij zowel het douchen als bij het gebruik van het Cinderella-verbrandingstoilet.

De Cliff 4×4 Adventure Van biedt verder nog opbergruimte aan wakeboards, ski’s snowboards en andere sportmaterialen. Kledingkasten zijn in deze stoere camper niet te vinden. In plaats daarvan zijn opbergnetten aangebracht.