Inklimmers in Nederlandse camper

In Duinkerken zijn vorige week twee Syrische inklimmers gevonden in een Nederlandse camper, zo meldt de Telegraaf.

Istock Verenigd Koninkrijk Engeland Dover Ferrybridge Haven Veer Ferry Boot

De Syriërs werden gevonden toen camperaar Bert uit Schijndel de ferry naar het Verenigd Koninkrijk wilde nemen. “Mijn auto werd meteen afgesloten tot de Franse politie kwam. Ik moest mijn bootticket en paspoort inleveren, omdat ik mogelijk betrokken zou zijn bij mensensmokkel. Onzin natuurlijk", vertelt de camperaar tegen de krant.

Ongezien camper ingeslopen

De mannen, vader en zoon, waren op een onbewaakt moment tijdens het tanken de camper ingeslopen en hadden zich verstopt in het bed. Omdat de omgeving van het tankstation er verlaten uitzag, had de camperaar de camperdeuren niet afgesloten, waardoor de mannen ongezien de camper konden inkomen.
De Franse grenspolitie geeft aan dat verstekelingen overal inklimmen, behalve in vrachtwagens dus ook in campers en caravans. Voorzichtigheid is dus geboden.

Nadat bleek dat Bert niets met mensensmokkel te maken had, kon hij de reis vervolgen. “Ik heb door deze toestand wel mijn boot gemist en moest dus een volgende afvaart nemen. Maar dat ongemakje voor mij is helemaal niks vergeleken bij de ellende in het leven van deze Syriërs”, vervolgt Bert tegen de krant.