Grote drukte op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Bijna 50 duizend mensen hebben de afgelopen dagen de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht bezocht. Dat is ruim 33 procent meer dan vorig jaar en het hoogste bezoekersaantal sinds tien jaar.

Dat kamperen flink in de belangstelling staat, blijkt ook uit de nog altijd stijgende verkoopcijfers van campers en caravans. Aan de vooravond van de beurs maakten de Bovag en de brancheorganisatie KCI (Kampeer & Caravan Industrie) bekend dat de verkoop van caravans in september 15 procent hoger ligt dan in dezelfde maand vorig jaar.

Verdubbeling in tien jaar

Bovendien gaat de verkoop van nieuwe campers dit jaar zeer waarschijnlijk de grens van 2.000 passeren. Tot en met september 2019 werden 1.895 nieuwe campers geregistreerd en over het gehele vorige jaar waren dat er 1.978. Inmiddels rijden er in Nederland zo’n 130 duizend campers rond, een verdubbeling in tien jaar, zo stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

Manoeuvres oefenen

Ook voor de NKC was de beurs een succes. Het was opmerkelijk druk rond de stand en velen maakten gebruik van de mogelijkheid om een stem uit te brengen voor de verkiezing van de Kampeerauto van het jaar. Nieuw was dit jaar het NKC Campertheater met allerlei presentaties op campergebied. Bij veel van de presentaties was de tent tot op de laatste plaats bezet. Ook het zogeheten Try the camper, waarbij camperaars manoeuvres konden proberen, was in trek.

De volgende editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober 2020.