Fixxter XXL Toyota: 35 centimeter langer

CamperfiXX komt met een langere versie van de camperopbouw Fixxter: de Fixxter XXL Toyota. De extra 35 centimeter wordt benut voor meer ruimte voor de bestuurder, extra leefruimte, een grotere keuken en een koelkast met meer inhoud

CamperfiXX bouwt de Fixxter XXL op basis van een nieuwe of jong gebruikte Toyota Proace. Door de compacte afmetingen en de kleine draaicirkel is deze buscamper ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Leefruimte

Doordat de slaapbank verschuifbaar is, kan de camperaar zelf bepalen hoe groot de leefruimte is. De zithoek ontstaat door de slaapbank naar voren te schuiven en de voorstoelen te draaien.

Uitgeklapt is de slaapbank 135 bij 200 centimeter. Een bed van 210 centimeter lang is optioneel. Voor het matras is er keuze uit een hard of zacht exemplaar. De slaapbank is leverbaar als tweezitter en als driezitter. De lendenkussens zijn verstelbaar. Een slaaphefdak met een open te ritsen doek behoort tot de opties.

Uitschuifbare keukentafel

De Fixxter XXL heeft een ruime koellade of een koelkast, met allebei een vriesvak. De keuken is verder voorzien van een besteklade, een spoelbak en een tweepitskookplaat met elektrische ontsteking, afgedekt met een rookglazen plaat. Boven de koelkast is een uitschuifbare keukentafel gemonteerd, leverbaar in twee maten.

Opbergruimte is onder meer te vinden in een open vak onder het dak en achter in de buscamper. Ook is er plaats gemaakt voor een Porta Potti, die zich achter twee deurtjes bevindt. De holle ruimte achter de keuken is bestemd voor de vuilwaterjerrycan. De schoonwatertank staat tussen de slaapbank en de wielkastkoof. De huishoudaccu bevindt zich onder de motorkap en de gasfles is onder de auto te bevestigen.

Bouwpakket of inbouw

De Fixxter XXL is als bouwpakket leverbaar. In dat geval zorgt CamperfiXX voor de montage van het slaaphefdak, de slaapbank en de RDW-keuring. De handige camperaar zet de meubels vervolgens zelf in elkaar en plaatst ze ook. Ook is het mogelijk om de Fixxter XXL te laten inbouwen. Een bouwpakket kost circa 10.325 euro, het laten ombouwen komt op 17.900 euro. Beide prijzen zijn exclusief auto.