Tourne Mobil: nieuwe Sloveense buscamper

Stay cool, stay warm. Dat is het motto van de nieuwe Sloveense buscamperbouwer Tourne Mobil. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het eerste model dat er van de band rolde geschikt is voor alle jaargetijden.

Tourne Web


Voor het ontwerp van de buscamper hebben de Slovenen de hulp ingeroepen Noorse specialisten. De Tourne Mobil moest immers geschikt zijn om onder Noorse omstandigheden het hele jaar door te kunnen gebruiken. Dat is gelukt. Standaard is de bus voorzien van vloerverwarming en is de watertank ge√Įsoleerd en verwarmd. Door de extra isolatie in het dak, de wanden en de vloer hou je bovendien niet alleen de winterse kou, maar ook de zomerse hitte buiten.

Complete uitrusting

Het interieur van de Tourne Mobil is een combinatie van Scandinavisch design en Sloveense degelijkheid. De meubels zijn gemaakt van hoogwaardig hout en netjes afgewerkt. De dinette is om te bouwen tot een bed van 180 bij 112 centimeter. Het dwarsgeplaatste tweepersoonsbed achterin is 189 bij 140 centimeter groot. De buscamper is verder voorzien van een ruime natte cel met vaste wastafel, douche en toilet. Tempomat en mistlampen zitten er standaard op en hetzelfde geldt voor airco, plisséverduistering in de cabine, een Kenwood-radio met navigatie, een trekhaak, verduistering voor de ramen, drie dakluiken, een hordeur, een achteruitrijcamera en de luifel.

Tourne Mobil in Nederland

De Tourne Mobil heeft de Peugeot Boxer als basis. Onder de kap zit standaard 130 pk. Tot nu toe zijn er vierhonderd exemplaren van de Tourne Mobil verkocht. Deze rijden rond in de Scandinavische landen, Zwitserland en Oostenrijk. Vooralsnog is de bus rechtstreeks te koop bij de fabrikant, maar het is ook de bedoeling dat er in Nederland een dealer komt.Afbeeldingsresultaat voor Tourne Mobil