Frankia breidt vloot uit

Camperbouwer Frankia, die vooral bekendstaat om zijn grote, luxe modellen, heeft voor 2020 twee nieuwe campers ontworpen die met een B-rijbewijs bestuurd mogen worden. Beide zijn gebouwd op een Mercedes-chassis. De campers op Fiat Ducato krijgen vanaf volgend jaar een chassis met de nieuwe 6d-motor.

Frankia Yucon Web

De nieuwelingen zijn een buscamper, de Yucon en een halfintegraal, de Neo. De Yucon komt er in drie versies: twee van zes en zeven meter, met twee lengtebedden achterin en een van zeven meter, met een extra hoog dak en een loungebank. Van die bank kun je ook een tweepersoonsbed maken.
De voorwielaangedreven halfintegraal Neo heeft een klassieke indeling met twee langsbedden. Opvallend is dat de garage van drie kanten toegankelijk is.

Afbeeldingsresultaat voor Frankia NEO halfintegraal


De F-Line heeft de nieuwe Fiat Ducato met een 6d-motor als basis. De motoren hebben standaard 10 pk extra en zijn ook leverbaar met een negentrapsautomaat. Het nieuwe vlaggenschip is de Titan I 890 GD-B, een integraal met een barzit. Niet alleen geschikt om aan te eten, maar ook prima te gebruiken als werkplek. Liefhebbers van de riante rondzitgroep achterin – een typische Frankia-indeling – kunnen kiezen voor de Platin I 8400 Plus. Deze heeft een rondzit met ramen aan alle kanten en twee grote dakluiken erboven. Alsof je buiten zit. Boven de cabinestoelen bevindt zich het hefbed. Handig is de lagere instap bij alle modellen en de optionele elektrische plisséverduistering in de cabine.

Afbeeldingsresultaat voor Frankia Platin I 8400 Plus