Dossier inbraak en diefstal in Kampeerauto 5

Inbraak in en diefstal van campers is de nachtmerrie van elke camperaar. Hoe zorg je ervoor dat ze niet met je spullen of zelfs de hele camper ervandoor gaan? In het dossier in deze Kampeerauto staan tips en achtergronden om dieven te slim af te zijn.


Daniëlle en Tom reisden door Kirgizië en werden verliefd op een Russisch koekblik, een UAZ Bukhanka. Ze kochten er daar een om mee naar Nederland te reizen. En toen begon het avontuur pas echt.

In dit magazine nog meer aandacht voor bijzondere campers. Zo wordt in Goed gebruikt een Commer Karrier uit 1967 gekeurd. Verder kijken we met Peter van der Sanden mee hoe hij zijn veertig jaar oude Edson Polar herbouwt.

Bier en Bruegel

De redacteuren bleven voor de reisverhalen wat dichter bij huis. In Duitsland wordt bier geproefd bij brouwerijen. Heel handig is dat je na het proeven daar gewoon kunt blijven overnachten. In België wordt de 450ste sterfdag van Pieter Bruegel de Oude herdacht met bijzondere manifestaties. Kampeerauto volgt een route waar het werk van de oude meester weer tot leven wordt gewekt. In Nederland zwerven we door de Achterhoek én bezichtigen we kastelen en buitenverblijven in Zeeland en Zuid-Holland.

Kampeerauto 5-2019 ligt vanaf 28 mei bij de leden op de mat. Het magazine is digitaal te lezen via de app NKC Magazine en via de website.