NKC: vorder huur terug van Carivan

De NKC heeft huurders van stalling Carivan in Ermelo opgeroepen om de huurovereenkomst te ontbinden en een evenredig deel van vooruitbetaalde huur terug te vorderen. Daartoe heeft de NKC aan gedupeerden een voorbeeldbrief ter beschikking gesteld.

Camperstalling Carivan


De problemen rond de stalling ontstonden eind vorig jaar, toen eigenaar Lisuda Vastgoed BV van de hal huurders van stallingruimte de toegang tot hun eigendommen ontzegde. Dit omdat Carivan, de huurder van de hal, een forse huurachterstand zou hebben. Een en ander leidde ertoe dat Lisuda de huurovereenkomst met Carivan heeft opgezegd en eigenaren van campers, caravans en boten heeft opgeroepen om hun bezittingen te komen ophalen. Afgelopen zaterdag vond een massale uittocht plaats en ook deze week hebben eigenaren nog gelegenheid om hun eigendommen uit de stalling te halen.

Terugvorderen betaalde huur

“Daarmee is het probleem dat mensen geen toegang hadden tot hun camper opgelost, maar omdat de huur vooruit is betaald, blijven ze wel met een strop zitten”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Carivan heeft niet aan zijn verplichtingen voldaan en zelfs de sleutels van de campers aan een derde overgedragen. Daarom is het volkomen terecht als camperaars de huurovereenkomst opzeggen, de te veel betaalde huur terugvorderen en eventuele schade claimen.”

Meldpunt gedupeerden

Bij het meldpunt dat de NKC voor gedupeerden heeft ingesteld, hebben zich inmiddels 22 mensen gemeld. De meeste hebben een camper, maar ook eigenaren van boten, caravans en bagagewagens hebben zich gemeld. Gedupeerden kunnen de voorbeeldbrief opvragen via het meldpunt.