NKC schakelt politie in bij kwestie stalling Carivan

De NKC heeft de politie gevraagd in te grijpen bij het hooglopende conflict rond de caravan- en camperstalling Carivan in Ermelo. Dit omdat Lisuda Vastgoed BV huurders van stallingruimte heeft gemaild dat de campers en caravans buiten worden gezet, als deze niet morgen tussen 9.00 en 12.00 uur worden opgehaald. “Omdat de eigenaar dreigt met een onrechtmatige daad, hebben we de politie op de hoogte gebracht.”

Camperstalling Carivan

Als reden voor de actie wordt in de mail genoemd dat eigenaar Lisuda van de hal sinds de start van de huurovereenkomst geen cent huur heeft ontvangen. Eerder werd een aantal campereigenaren ermee geconfronteerd dat de eigenaar van de stalling hen de toegang ontzegde, tenzij ze bereid waren 600 euro te betalen. De advocaat van de NKC heeft de firma Carivan hierop gesommeerd om ervoor te zorgen dat eigenaren uiterlijk vandaag toegang zouden krijgen tot hun bezittingen.

Volgens mails van Lisuda Vastgoed BV en Carivan aan huurder van stallingruimte heeft er gisteren een gesprek plaatsgevonden met Cees van Oostrum van Carivan om tot een oplossing te komen. Klaarblijkelijk heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd.

“Het wordt steeds gekker”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Eerst worden de campers in gijzeling genomen, nu worden ze kennelijk botweg buiten gezet. Terwijl in de meeste gevallen de huur tot september is voldaan.” De NKC roept gedupeerden op de politie te bellen als er campers buiten worden gezet. Ook beraadt de NKC zich op nadere stappen.