Crosscamp lanceert compacte buscamper

Verhuizen, boodschappen doen, of simpelweg op vakantie gaan. Met de compacte buscamper van Crosscamp kan het allemaal. Crosscamp is het nieuwste merk van de Erwin Hymer Group.

Crosscamp


Het bedrijf hoopt hiermee vooral een wat jongere doelgroep aan te spreken. Het vooralsnog enige model van Crosscamp heeft de Toyota ProAce Verso als basis. De buscamper is 4,95 meter lang en 2,20 meter breed. Met het hefdak omlaag is hij nog geen twee meter hoog. Vanwege zijn compacte afmeting past hij in vrijwel alle garages en is hij ook geschikt om mee in de stad te rijden. De buscamper heeft standaard vijf zitplaatsen, optioneel zeven.

Binnen of buiten koken

Verder heeft de camper vier slaapplaatsen: in het hefdak is plek voor twee personen, voor de andere twee is er de slaapbank. Kastruimte en een keukenblok maken de camper compleet. Liever buiten koken? Dat is geen probleem, want het keukenblok is uitneembaar.

Standaard wordt de Crosscamp geleverd met een dieselmotor van 120 pk en een zesversnellingsbak. Optioneel is er ook een motor van 150 of 180 pk leverbaar. Voor de stroom zorgt een huishoudaccu van 95 Ah en verwarmen kan met de optionele Webasto dieselverwarming. De buscamper van Crosscamp is vanaf april verkrijgbaar, voor ongeveer 58.000 euro.