Carivan belooft beterschap

Eigenaar Cees van Oostrum van camper- en caravanstalling Carivan gaat voormalige huurders uiterlijk na komend weekend laten weten hoe hij omgaat met de tientallen claims om de huur terug te betalen. “Het is heel vervelend. Ik ga mijn uiterste best doen om het allemaal naar tevredenheid af te handelen”, zegt Van Oostrum.

Camperstalling Carivan

De verhuurder van stallingruimte in Ermelo kwam in problemen toen er een conflict ontstond met de eigenaar van de hal, Gertjan Tomassen van eendenslachterij Tomassen Duck-To. Volgens Tomassen omdat de huur niet was voldaan, volgens Van Oostrum omdat Tomassen niet had verteld dat het stallen van campers en caravans in strijd was met het bestemmingsplan.

Naar het zich laat aanzien klopt het allebei: Van Oostrum geeft toe dat hij een fikse huurachterstand had. “Maar daar waren goede afspraken over gemaakt.” En inderdaad heeft de gemeente Ermelo Tomassen op 11 maart laten weten handhavend te gaan optreden tegen de strijdigheid met het bestemmingplan, zo bevestigt een woordvoerder.

Hoe dan ook: huurders van stallingruimte kregen rond die tijd de boodschap dat ze hun camper, caravan of boot halsoverkop uit de stalling moesten halen. Velen hebben daarop op advies van de NKC de huurovereenkomst opgezegd en een evenredig deel van de vooruitbetaalde huur terug gevraagd. Tot teleurstelling van gedupeerden heeft Carivan niet binnen de gestelde termijn van vier dagen gereageerd. “Maar we zijn er echt druk mee bezig”, zegt Van Oostrum.