Camper ‘net op tijd’ uitgebrand

Geluk bij een ongeluk: de camper van NKC’er Rob Aaldijk die in de nacht van zaterdag op zondag in het Friese Marum in vlammen opging, bleek goed verzekerd, ondanks dat de verzekering was opgezegd. Dit omdat de brand binnen de opzegtermijn plaatsvond.

Brand Marum


Eén camper werd tijdens de brand bij het Camper Centrum ‘On the Road totaal verwoest, die van Aaldijk zo goed als helemaal. De Hymer B584 van 2001 van Aaldijk stond te koop bij het camperbedrijf omdat de familie Aaldijk het geld goed kan gebruiken om kleiner te gaan wonen. “Als dat eenmaal is gebeurd, willen we wel weer camperen, maar dan met een kleiner exemplaar”, vertelt Aaldijk. Sinds de camper te koop staat, rijdt hij er niet mee en daarom had hij besloten zijn all-riskverzekering op te zeggen en alleen de WA-polis aan te houden.

Verzekering bedrijf dekt niet

Hij schrok zich dan ook een hoedje van het telefoontje uit Marum dat zijn camper in vlammen was opgegaan. “Ik was er van uitgegaan dat de verzekering van het bedrijf dit zou dekken, maar dat was niet het geval. Het is een enorm geluk dat de opzegtermijn van komende vrijdag 22 maart afloopt, dus de camper is nog verzekerd”, vertelt Aaldijk. 

Ook Berend Jansma van het getroffen bedrijf spreekt van geluk. “Als de wind anders had gestaan, waren er veel meer campers uitgebrand, inclusief de showroom. Het was een felle brand en er stond een harde wind”, vertelt hij.

Oorzaak onbekend

Over de oorzaak weet hij niks, maar hij vermoedt wel dat de brand is aangestoken. “Het is duidelijk begonnen in de camper die naast die van onze klant stond. Daar zat geen accu in en de camper had ook geen gasfles aan boord. De politie heeft sporenonderzoek gedaan.” Jansma heeft geen idee wie zoiets zo willen doen. “We hebben geen ontevreden klanten in de boeken staan, dus ik denk dat het iemand met een steekje los is of zo.”

“Ook met de mogelijkheid dat er zoiets kan gebeuren, moet je rekening houden”, zegt teamleider verzekeringen René Smit van de NKC. “Denk dus goed na voor je de all-riskverzekering opzegt.”