Knaus bouwt standaard waterfilter in

Camper- en caravanbouwer Knaus Tabbert gaat vanaf modeljaar 2020 alle campers en caravans standaard uitvoeren met een waterfilter. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij de presentatie van de modellen voor het komend jaar.

Water Vullen 1

Kwaliteit niet altijd goed

Leidingwater is lang niet overal in Europa van een zodanige kwaliteit dat het zonder problemen te drinken is. Het water kan vervuild zijn met zaken als chloor, zware metalen, kalk en bacteriƫn. Deze kunnen zich in de loop van de tijd in de watertanks en -leidingen en in apparaten ophopen. Ook het water op campings is volgens Knaus niet altijd te vertrouwen.

Het bedrijf bouwt daarom voortaan standaard een BWT-waterfiltersysteem in (Best Water Technology), dat het water filtert en geschikt maakt als drinkwater. Het water wordt verzacht en de smaak wordt aangenamer, wat volgens Knaus ook te merken is aan de smaak van koffie en thee. Bovendien beschermt het systeem tegen kalkaanslag, waardoor de gootstenen en de douches in de nieuwe modellen langer schoon blijven. Het systeem is ook los leverbaar voor oudere modellen, voor inbouw achteraf.