Weinsberg heeft weer een integraalcamper

Sinds de presentatie van de Komet eind jaren negentig, had Weinsberg geen integraalcamper meer in het aanbod. Daar komt nu verandering in, want het dochtermerk van Knaus Tabbert presenteert op de Caravan Salon in Düsseldorf de CaraCore, een integraal met drie indelingen. Een daarvan is de 700 MEG.

Caracoreweb 2019

Markant en stoer

De CaraCore 700 MEG heeft een opvallend moderne buitenkant. Voor de zijkanten koos Weinsberg voor een strakke zwartgrijze belijning. De voorzijde heeft markante koplampen met ledverlichting en een stoere grill. Ook de achterlichten zijn voorzien van ledlampen. De 7,41 meter lange wagen heeft de Fiat Ducato als basis en staat op aluminium wielen van 17 inch. Weinsberg besteedde veel aandacht aan de cabine. In de 70 centimeter brede cabinedeur zijn elektrische ramen aangebracht. Het dashboard is uitgerust met onder meer een flessenhouder.

De 700 MEG heeft enkele bedden van 2,00 meter lang, die zijn voorzien van EvoPoreHRC-matrassen. Boven de draaibare cabinestoelen bevindt zich een hefbed van 1,95 bij 1,50 meter. Er zijn vier zitplaatsen met gordel. In het slaapgedeelte komt veel daglicht binnen, dankzij het rechthoekige dakraam boven de bedden.

Afbeeldingsresultaat voor Caracore 700 MEG

Ruime badkamer

In de keuken van de CaraCore 700 MEG staat een koelkast met een inhoud van 142 liter. Daar tegenover is het werkblad met spoelbak en driepitskookplaat geplaatst. Tegenover de douche bevindt zich de toiletruimte. Door de deur naar het woongedeelte te sluiten ontstaat hier een ruime badkamer, een zogeheten Raumbad.

In het interieur koos Weinsberg verder voor afgeronde hoeken, ledverlichting en lades met soft-close-sluiting. De 700 MEG komt standaard met een 24 inch led-televisie. De deur van de garage is 80 bij 110 centimeter groot en biedt daarmee genoeg ruimte om fietsen mee te nemen. De nieuwe integraal is leverbaar vanaf 72.000 euro.