Volop stahoogte in de Knaus BoxStar Lifetime XL

Knaus maakt met de nieuwe BoxStar buscampers voor modeljaar 2020 korte metten met een eventueel hoogteprobleem. Ze hebben een verhoogd dak, waardoor een stahoogte van 2,38 meter ontstaat.

Boxstar Exterieur

De BoxStar Lifetime XL is volgens Knaus niet alleen geschikt voor vakantie, maar ook voor dagelijks gebruik. Dit vanwege de compacte maten van deze buscamper: 5,99 meter lang en 2,05 meter breed. Het verhoogde dak zorgt voor een totale hoogte van 3,05 meter.

Vier slaapplaatsen

Van de compacte buitenmaten is binnen niets te merken. De Lifetime XL biedt namelijk plaats aan vier personen. Twee daarvan kunnen slapen in het 1,90 meter lange hefbed voorin. Dit bed is te bereiken via de ladder, die je na gebruik kunt opbergen. Het dakraam maakt van deze slaapplek een lichte ruimte. Achter in de buscamper zijn twee lengtebedden geplaatst.

De keuken is links van de ingang te vinden en heeft een tweepitsgasstel en een koelkast. Achter de bestuurdersstoel is de zitgroep. Om zoveel mogelijk ruimte te creƫren, koos Knaus hier voor een zwevende tafel met een verlengstuk. De televisie is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen camperaars zowel vanaf de dinette als vanuit het hefbed tv kijken.

Multifunctionele ruimte

De sanitaire ruimte heeft verschuifbare spiegels en is multifunctioneel, met een toilet, een wastafel en een douche. De kraan bij de wastafel is uittrekbaar en daardoor meteen als douchekop te gebruiken. De wagen is leverbaar vanaf ongeveer 68.300 euro.